Artikelbild

SKR har tagit fram ett digitala forum där nyckelpersoner kan att dela information och tipsa varandra om goda exempel. Fotograf: Getty Images


Masar tipsar varandra på nytt forum

SKR har startat ett digitalt forum där medicinskt ansvariga sjuksköterskor, verksamhetschefer och andra nyckelpersoner i den kommunala sjukvården kan utbyta erfarenheter och tips med varandra.

– Det är ett slutet samarbetsrum som man loggar in på. Man ska kunna dela dokument och prata om saker som är lite svåra. I dagsläget har vi nästan 400 personer som är med. Alla är inte aktiva, en del läser bara men det är bra aktivitet, säger Maj Rom på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Tanken är att kommuner ska kunna dela information och goda exempel när det gäller sätt att hantera situationer med covid-19.

– I går hade till exempel någon sett att Region Stockholm hade tagit fram filmer om palliativ vård. ”Har ni sett de här filmerna? De är jättebra”. Sedan kan andra kommentera, göra tummen upp och så vidare. Vi på SKR hittar också material som vi tror är bra och då skriver vi om det och får kommentarer, säger Maj Rom.

Enskilda kommuner kan även tipsa SKR om material som de tycker borde finnas på forumet.

– De kanske inte har tid att skriva utan skickar ett mejl till oss. ”Här kommer vår rutin, kan du lägga ut den?”. Då lägger jag ut den, vi hjälps åt och försöker att vara kreativa, säger Maj Rom.

SKR skapat ett likadant forum för socialtjänstens chefer inom barn- och ungdomsvård.

Inloggningsuppgifter fås genom SKR.

Annika Carpman
Redaktör

KONTAKT

Vill du läsa fler artiklar?

Bli prenumerant och ta del av alla våra artiklar, läs mer här